Het maakt niet uit of je een nieuw schuurtje gaat bouwen of een complete renovatie van plan bent, bouwmaterialen heb je voor ieder project nodig. Of je nu een amateur klusser bent of een fanatiekeling, de juiste materialen vinden kan nog best een opgave zijn. Lees daarom de volgende tips om altijd de juiste bouwmaterialen aan te schaffen voor jouw klus.

Ga voor kwaliteit

Er zijn genoeg grote bouwmarkten en kleine zelfstandigen die materialen verkopen. Het is belangrijk om je niet alleen maar te focussen op de prijs. Goedkoop is zeker duurkoop, als het aankomt op bouwen. Wil je kwaliteit, degelijkheid en lang plezier hebben van jouw klus? Investeer dan de in de juiste materialen. Zo ben je wellicht duurder uit, maar heb je uiteindelijk wel meer plezier van het eindresultaat. Bij twijfel over materialen, laat je adviseren door een specialist van de bouwmarkt.

Maak een inventarisatie

Om te voorkomen dat je of te weinig hout hebt gekocht of juist te veel beton, is het verstandig om vooraf een duidelijke inventarisatie te maken. Meet alles eerst op om zo de juiste afmetingen op orde te hebben. Wees wel liever iets royaler voor het geval dat iets stukgaat tijdens het bouwen. Houd bijvoorbeeld een 10% extra ratio aan. Zo voorkom je dat het hout dat je nu gekocht hebt voor het project, volgende keer niet meer leverbaar is.

Stel een budget op

Het is aan te raden om vooraf een duidelijk budget op te stellen. Hoeveel heb je over voor jouw project en hoe ben je het van plan te bekostigen? De materialen kunnen soms namelijk flink wat duurder uitvallen dan je had begroot. Wanneer je van tevoren een duidelijk budget hebt, kan dit je ook helpen bij het maken van een definitieve keuze. Het kan soms juist fijn zijn om een beperkter aanbod te hebben om uit te kiezen. Wanneer je een duidelijk budget hebt voor alle materialen, voorkom je ook dat tijdens het klussen het geld op is. Het is natuurlijk zonder om een mooi schuurtje te bouwen van baksteen, maar vervolgens geen budget meer te hebben voor de dakconstructie.

Ben je van plan om een eigen bouwproject te starten? Het maakt niet uit hoe groot of klein de klus is, het start allemaal met de juiste materialen. Door je te focussen op de kwaliteit van de materialen, de hoeveelheid en jouw budget, zorg je ervoor dat je altijd de juiste materialen in huis hebt om aan de slag te kunnen.

Delen