Systeemplafonds plaatsen, bijvoorbeeld door TE-EL Afbouw BV, is voornamelijk in de bouw en in de kluswereld een veel voorkomende activiteit. Logisch eigenlijk, want het gebruik van systeemplafonds is om meerdere redenen erg aantrekkelijk. Maar wat zijn systeemplafonds precies voor? Wat heb je precies aan dit type plafond, ofwel: wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel leggen we je uit wat de meerwaarde is van systeemplafonds plaatsen en alles wat daarbij komt kijken!

Systeemplafonds en hun functie
Onder een systeemplafond wordt een uniek soort plafond verstaan, dat in de kern bestaat uit een sterk aluminium of stalen frame dat via beugels onder een bestaand plafond wordt bevestigd. Er zit hierbij een grotere of kleinere tussenruimte tussen het huidige plafond en het systeemplafond. Het woord systeem geeft al aan om wat voor type plafond het hier gaat: een plafond dat systematisch, dus volgens een vaste procedure, is opgebouwd en daardoor een min of meer vaste structuur heeft. Vooral hierom hebben systeemplafonds enkele specifieke voordelen, waar je als gebruiker écht van kunt profiteren. Hieronder noemen we de belangrijkste voordelen die een systeemplafond te bieden heeft.

Een systeemplafond kan snel gemonteerd worden
Aantrekkelijk aan systeemplafonds is dat ze door hun basisstructuur gemakkelijk en snel gemonteerd kunnen worden. Het bevestigen is, om zo te zeggen, een fluitje van een cent. Doordat ze een basisframe hebben die je snel in elkaar kunt schroeven of klikken, is de structuur snel gemaakt. Vervolgens hoeven er slechts een aantal frames of beugels gemonteerd te worden, waar het systeemplafond snel en soepel aan vastgezet kan worden. Veel gemakkelijker kun je het jezelf niet maken als klusser, bouwvakker of doe-het-zelver.

Een goedkope oplossing voor een strakke afwerking
Doordat systeemplafonds kant-en-klaar gemaakt worden en maatwerk minder een issue is dan bij andere soorten plafonds, zijn deze plafondsoorten relatief voordelig. Het materiaal is goedkoper dan wanneer er een standaard, dragend plafond geplaatst moet worden. Ook kunnen systeemplafonds snel opgehangen en bevestigd worden, wat uiteraard voordeel oplevert door minder arbeidsloon. Tel je dit allemaal op, dan kom je erachter dat je een stuk voordeliger uit bent met deze plafonds dan wanneer je een bestaand plafond compleet laat vervangen.

Veel stijlen mogelijk
Wie besluit om een systeemplafond te gaan kopen, heeft ruim voldoende keuze aan stijlen, kleuren en patronen systeemplafonds. Groothandelaren en speciaalzaken bieden een ruim assortiment aan, zodat er voor iedereen een passende oplossing is. Bekijk alle mogelijkheden die er zijn online of bij een fysieke plafondwinkel. En laat je bij vragen natuurlijk goed adviseren door een ervaren medewerker.

Delen